ЕЛМАРК се листва на beam с цел да повиши имиджа и доверието в Групата, както и като подготовка за нов етап на растеж чрез разширяване на възможностите за финансиране, включително чрез увеличение на капитала чрез пазара beam.
ОСИГУРЯВАМЕ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ И ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА НАШИТЕ КЛИЕНТИ
ЕЛМАРК е водещ български производител и дистрибутор на нисковолтово електрическо оборудване и осветителни решения с над 20-годишен опит. Всички продукти се предлагат с европейски сертификати за качество и с до 7 години гаранция.

Дружеството предлага над 12 000 продукта под марката ELMARK в над 60 държави, като основните му клиенти са в Централна и Източна Европа. Продажбите се реализират чрез хибриден B2B/B2C офлайн и онлайн бизнес модел. Групата Елмарк управлява 23 магазина/шоурума в 10 държави в Централна и Източна Европа, Дубай, който отговаря за развитието на пазара в Близкия Изток и Африка.

Приходите на Групата отбелязват 7 % средногодишен ръст за периода 2016-2021 година, докато оптимизацията на разходи и цифровизацията доведоха до значително подобрение на рентабилността, съответно 45% средногодишен ръст на нетната печалба.

Стратегическото развитие на групата ЕЛМАРК до 2026 г. се основава на план за стабилна пазарна експанзия на нови пазари, както и на въвеждането на нова бизнес линия в сегмента B2C. За целта през следващите няколко години се предвижда включването на около 36 нови точки за продажба в Централна и Западна Европа, и по този начин да разшири пазарното си присъствие до общо 18 държави до 2026 г.

Стъпвайки на направените инвестиции в дигитализация, в търговски и складови площи, и възползвайки се от синергиите с настоящия бизнес модел, през 2022 г. Групата започна подготовката за развитието на изцяло новата пазарна концепция Home Finishing. Тя включва разработването на изцяло нов дигитален пазар (marketplace), на който да се предлага пълната гама продукти, необходими за довършителни работи, ремонт и обзавеждане на дома и офиса.

Планираната дата за стартиране на цялостният проект Home Finishing е януари 2024 г. в България, след това поетапно до 2026 г. в oще 5 държави от региона. Ако се реализира успешно, новото B2C Home Finishing бизнес направление може да повиши приходите и печалбата на Групата съответно 6 пъти и 4 пъти.
-
общ набран капитал
-
ipo
-
акционери
-
последна цена
-
най-добра оферта купува
„Бизнес концепцията винаги печели, ако първо поставяте нуждите на клиентите си. За да печели компанията, трябва да печелят и клиентите ѝ. Смятам че същото важи и за инвеститорите в една публично търгувана компания – те трябва да печелят, за да печели и компанията.“
ЖЕЛЕЗ ГЕОРГИЕВ
CEO и собственик, ЕЛМАРК ИНВЕСТ ЕАД
за инвеститори
-
общ набран капитал
-
ipo
-
акционери
-
последна цена
-
най-добра оферта купува
научи повече за beam
Научете повече за ползите от инвестирането в най-вълнуващите днес компании на водещия световен пазар на растеж.
прочетете повече
още истории
PAYSERA – ИНТЕЛИГЕНТНО РЕШЕНИЕ ЗА ДИГИТАЛНИ ПЛАЩАНИЯ
Платформа за дигитални платежни услуги, която предоставя на физически и юридически лица иновативни, бързи и надеждни решения за онлайн плащания
BOLERON – ДИГИТАЛНИЯТ ЛИДЕР В ЗАСТРАХОВАНЕТО
Застрахователна платформа, която дигитализира застраховането и предоставя на клиентите си бърз, лесен и прозрачен онлайн процес за сключване на разнообразни видове застраховки от различни застрахователи
ЛОГОС-ТМ – ИНДИВИДУАЛНО ФИНАНСОВО РЕШЕНИЕ
Лесен достъп до финансиране за микро и малък бизнес, ново стартиращи компании, предприемачи и физически лица
ИПОТЕХ СОФКОМ АД – ТЕХНОЛОГИЯТА В КРЕДИТИРАНЕТО
Революция в кредитната индустрия, чрез използване на иновативни технологични решения
МЕЛИФЕРА АД – ИНОВАЦИИ ВЪВ ФУНКЦИОНАЛНИТЕ ХРАНИ
Производство на специализирана храна с функционални ползи и иновативното приложение на био български пчелен мед в комбинация с други суперхрани
ITF GROUP – ФИНТЕХ КОМПАНИЯ С АМБИЦИЯ
Технологични решения за подобряване на клиентското обслужване в сферата на краткосрочното потребителско кредитиране
▾ покажи още ▾
направете следващата стъпка
Разгледайте тези полезни ресурси, за да подкрепите вашите решения за растеж на бизнеса
На правилния етап ли сте за beam?
Направете нашия бърз онлайн тест, за да получите по-ясно разбиране за следващите стъпки, които може да са подходящи за развитието и растежа на вашата компания.
Ръководство за предприемачи
Изтеглете най-новата ни публикация, за да получите практически поглед върху това дали, кога, защо и как да направите IPO.
Започнете сега: Направете запитване за финансиране на вашия бизнес чрез beam
Попълнете формата по-долу, за да получавате полезна информация за финансиране на растежа на компанията чрез beam и Българска фондова борса.
Име*
Фамилия*
Компания*
Email*
Позиция
Телефон
Искате ли да получавате актуална информация, покани за събития и новини от Българска фондова борса?
Искате ли да получавате актуална информация, покани за събития и новини за малки и средни компании?
Искате да инвестирате в компании на beam?
Научете повече за ползите от инвестирането в най-вълнуващите български компании на водещия пазар за растеж.
прочетете повече